Al 6.000 kaarten verkocht voor Les Misérables in Maastricht

21 september 2022, 15:56 - Redactie
Al 6.000 kaarten verkocht voor Les Misérables in Maastricht
Foto: Roy Beusker

De musical Les Misérables is nog steeds een ware publiekstrekker, ook in het zuiden van het land. Sinds afgelopen mei bekend werd dat de musical in april 2023 naar Limburg komt en daar exclusief in Maastricht speelt, staat de teller al op 6.000 verkochte kaarten.

Theaterdirecteur Brigitte van Eck: “Het geeft aan dat we met deze titel een schot in de roos hebben voor alle musicalliefhebbers in Limburg. De succesvolle kaartverkoop laat zien dat het publiek weer vertrouwen laat zien om naar het theater te komen door weer ver vooruit tickets te kopen voor hun favoriete voorstelling. Dus ja, we zijn in meerdere opzichten verheugd!”

Ook de producenten zijn enthousiast. Ruud de Graaf, algemeen directeur, reageert namens De Graaf & Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment: “Wij zijn trots dat ook het theaterpubliek in Limburg nu al zo massaal en enthousiast kaarten heeft gekocht voor deze nieuwe versie van musicallegende Les Misérables. De Nederlandse sterrencast heeft recent een eerste visitekaartje afgegeven op televisie bij de start van het theaterseizoen. De reacties waar unaniem uitzonderlijk goed! Wij kijken er dan ook naar uit om ook in Maastricht 13 keer voor (hopelijk) uitverkochte zalen te mogen spelen. Les Misérables is ’s werelds populairste musical en het enthousiasme in Limburg bevestigt dat!”

Peter Noten, programmeur Theater aan het Vrijthof: “Les Misérables is de musical aller musicals die al 37 jaar mensen wereldwijd weet te ontroeren. Recent zag ik de nieuwe productie in het Sondheim Theatre in Londen en aan het einde van de voorstelling had ik weer de tranen in mijn ogen. En dan te bedenken dat Les Miz al een keer of 25 in de loop der jaren gezien heb. De nieuwe versie is een ‘powerhouse production’ met de prachtige decors en projecties die je helemaal het verhaal ‘inzuigen’. De magistrale muziek van Claude-Michel Schönberg blijft nog dagenlang in je hoofd zitten. Voeg daar de Nederlandse sterrencast aan toe, aangevoerd door de uit Limburg afkomstige Milan van Waardenburg, en dan wordt dit een onvergetelijke theaterbelevenis. Eén tip: nump ‘ne zakdook mèt!"

Na de première in Koninklijk Theater Carré speelt Les Misérables in een select aantal grote theaters in Nederland waaronder in Theater aan het Vrijthof van 13 tot en met 23 april 2023.

Première
5 maart 2023
Dernière
12 november 2023
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Les Misérables (2023)Ander nieuws over Les Misérables (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda