Ada Ozdogan regisseert nieuwe tekst van Daniël van Klaveren bij Theater Sonnevanck

19 januari 2023, 11:26 - Redactie
Ada Ozdogan regisseert nieuwe tekst van Daniël van Klaveren bij Theater Sonnevanck
Foto: Sanne Peper

Op zondag 5 februari gaat, twee jaar na de oorspronkelijke premièredatum, de muziektheatervoorstelling Liegebeesten (7+) in première. De regisseur Ada Ozdogan regisseert de nieuwe tekst van Daniel van Klaveren, artistiek leider van Theater Sonnevanck. De voorstelling is geïnspireerd op het werk van de Japanse filmmaker Hayao Miyazaki, bekend van o.a. de familiefilm Spirited Away. Na de première gaat Liegebeesten tot en met zondag 19 maart op tournee door Nederland.

Noa weet niet wat hij hoort. Praten zijn ouders nou over een zusje? Maar hij heeft helemaal geen zusje. Hij loopt de kamer in en ziet dat zijn moeder tranen wegveegt. Noa snapt het niet. De radertjes in zijn detectivebrein draaien op volle toeren. Zijn moeder liegt, dat is duidelijk. Hij heeft een zusje en ze is verdwenen. Waar kan ze zijn? Natuurlijk! Er is maar één mogelijkheid: het doucheputje. Die levensgevaarlijke plek in de badkamer. Altijd geweten dat daar iets mis mee was. Zijn zusje is weggespoeld en hij moet haar redden.

Samen met zijn onzichtbare vriend Priem trekt Noa moedig de magische wereld onder het doucheputje in. Daar blijken wonderlijke wezens te wonen. Maffe figuren die niet te vertrouwen zijn. Die zingen als ze boos zijn en huilen als ze blij zijn. Noa besluit om zelf alleen maar de waarheid te spreken. Dat is de enige manier om de liegende beesten te verslaan en zijn zusje te vinden. Of heb je zo nu en dan een leugentje nodig om je doel te bereiken?

Geïnspireerd op het werk van filmmaker Hayao Miyazaki regisseert Ada Ozdogan een nieuwe tekst van Daniël van Klaveren vol onverwachte wendingen en droomachtige situaties. Een opzwepende, muzikale voorstelling over een dapper kind op zoek naar de waarheid in een wereld waarin niets is wat het lijkt.

De Amsterdamse Ada Ozdogan (Amsterdam, 1989) studeerde regie aan de Toneelacademie in Maastricht. In 2022 maakte ze samen met Momo Samwel de voorstelling Grace bij Theater Rast. Eerder regisseerde ze onder meer bij Theater Frascati en Theater Bellevue. In 2019 maakte ze bij Theater Sonnevanck de trailervoorstelling De Witte Kamer, in coproductie met Theater Oostpool.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda