Acteurs/Actrices:

Sabine Beens

Sabine Beens
Foto: Musicalweb

Biografie

Sabine Beens is na de havo voor Muziek en Dans te Rotterdam afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater te Amsterdam. Naast deze studie heeft ze verschillende workshops gevolgd bij onder andere Hugo Metsers, Jeroen Krabbé, Lenette van Dongen en Cees Geel. Tenslotte volgde Sabine twee maanden een Shakespeare workshop aan de LAMDA in Londen.

Sabine heeft ervaring op het gebied van musical, toneel, cabaret, film en televisie. Zo was ze onder andere te zien in Een Perfecte God / Ganesha, Rozengeur en Wodka Lime, Puppy Patrol, Bumperkleef, De Fabeltjeskrant, Keeping Up Appearences, Are You Being Served?, De Zangeres zonder naam en 50 Tinten Grijs de Parodie…, Boeing Boeing, In De Vlaamsche Pot, Medisch Centrum Best en Heel Holland Lacht en was ze te zien als Fräulein Helga Kost in Cabaret.

Ook ging ze op tournee met haar eigen one-womanshow en cabaretprogramma Ça Bien! wat wegens succes twee seizoenen in reprise ging. Met de cabaretgroep De Banditaas maakt ze cabaret voor en door jonge moeders. Ze speelde daarnaast een groot aantal verschillende rollen in de musicalproductie HONK!. Hiervoor ontving ze een nominatie voor de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Voor dezelfde rol ontving ze ook een nominatie bij de Vlaamse Musicalprijzen.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Sabine Beens in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda