Musical: Merlijn

Merlijn
Première
9 oktober 2005
Dernière
10 juni 2006
Producent
Affolter Productions

Verhaal

Wanneer de koning van Engeland op het slagveld wordt vermoord, ontstaat in het land totale chaos en begint de strijd tussen de hogere machten. Zal er een nieuwe troonopvolger komen of zal Albion (het oude Engeland) beheerst worden door de tovenaars.

Merlijn steekt het machtige zwaard Excalibur in een steen en alleen degene die van koninklijken bloede en puur is, kan het zwaard lostrekken. Zo moet er een nieuwe koning komen die het land naar betere tijden zal leiden. Dit is de basis van de musical.

Merlijn leidt de kleine Wart (koning Arthur), een vondeling die wordt opgevoed door ene Lady Elizabeth, op tot koning. Merlijn neemt het kind mee naar het dierenrijk, waarbij macht een zeer grote rol speelt. Hij leert Wart met de dieren te praten, iets wat hij vroeger zelf geleerd heeft.

Maar de grote tovenaar voedt niet alleen Wart op, ook moet hij al zijn krachten aanwenden om Mab, de tovenaar van de oude wereld, van zich af te schudden. Mab, de lerares van Merlijn en tegenstander van het christendom, voorziet dat de tovenarij zal verdwijnen als er wederom een christenkoning op de troon zal belanden. Zij doet er alles aan om Merlijn van zijn taak te weerhouden en gaat zelfs zover, dat het leven van Wart in gevaar komt.

Cast

Tovenaar Merlijn
Koning van de vogels
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Aida
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Pretty Woman
Stage Entertainment
Mamma Mia!
De Graaf & Cornelissen
Meer musicals

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda