Acteurs/Actrices:

Mariska van Kolck

Mariska van Kolck
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
29 november 1963
Geboortestad
Amsterdam

Biografie

Mariska van Kolck volgde een tienjarige theateropleiding aan de Hogeschool der Kunsten/de Nel Roos Academie.

Mariska speelde in onder andere Chicago, De Jantjes, Oliver!, 42nd Street, De Kleine Zeemeermin, Beauty and the Beast, Ciske de Rat, Wat Zien Ik?!, La Cage aux Folles, Happy Hour, Nonsens en de klucht Boeing-Boeing. Mariska heeft een tweetal solo’s gebracht, Top of the World, een ode aan Karen Carpenter en MovieStars. Ze speelde in de Vagina Monologen, Foute Sarah’s, Sonneveld de Musical, Moeder, ik wil bij de revue, Op Hoop van Zegen en Haal het Doek maar op – van Appelscha tot Zierikzee.

Mariska maakte de Nederlandstalige CD Wat een Geluk en bracht haar boek Keukentafel Herinneringen uit. Op televisie heeft ze verschillende programma’s gepresenteerd zoals Wie Ben Ik, Popformule, Eerlijk is Eerlijk en Bestemming Nederland. Ook speelde Mariska Mammaloe in Pipo en de P-P-Parelridder. Daarnaast is Mariska vanaf 2019 werkzaam als BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand).

Mariska werd vier keer genomineerd voor een Musical Award. Ze won de award voor de Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een grote musical voor haar rol als Tante Jans in Ciske de Rat en voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een grote musical voor haar vertolking van Roxie in Chicago.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Mariska van Kolck in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
De Tocht
De Tocht B.V.
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda