Acteurs/Actrices:

Marcel Visscher

Marcel Visscher
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
5 december 1977
Geboortestad
Kampen

Biografie

Marcel Visscher voltooide de Musicaltheater-opleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hier volgde hij zanglessen bij o.a. Edward Hoepelman, Alberto ter Doest en Rein Kolpa.

Hij speelde in Zodiac de Musical als understudy Frederik en Poortwachter. Daarvoor Mijnheer Tijd in CARO van Efteling Theaterprodukties. Hij speelde Baron van Kempen in de concertreeks Elisabeth in Concert op Paleis Het Loo en Paleis Soestdijk, waar hij ook dance captain was. Hiervoor was hij op tournee door Nederland en België met de hoofdrol van De Gelaarsde Kat in de gelijknamige Efteling sprookjesmusical. In het Circustheater was hij te zien als de stoere, gespierde Gaston in Beauty and the Beast.

Daarvoor in Moeder, Ik Wil Bij De Revue als understudy van Jon van Eerd, Cirque Stiletto 2 met Ellen ten Damme, Shrek de Musical (Grote, Boze Wolf), Miss Saigon (ensemble, cover John), Petticoat (Henk van der Meijden/Maurice), Hairspray (Corny Collins), Les Misérables (Montparnasse, cover Enjolras), Cats (Abelkouw de Spoorwegkat), Beauty And The Beast (ensemble, cover Gaston), Love Me Just A Little Bit More (Jan-Willem), Musicals In Concert 2 (ensemble), 3 Musketiers (ensemble, cover Armamis en Lodewijk XIII), Saturday Night Fever (Joey, cover Bobby C.), Chicago (Aaron) en Oliver! (ensemble)

Marcel won in 2010 een John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol als Corny Collins in Hairspray.

Naast theater speelde hij in 2015 steward Sebastiaan in het tv-programma Koefnoen Presenteert: Stessen. Daarnaast is hij werkzaam als regisseur en geeft hij dansles en workshops in musical-repetoire en auditietraining. Hij gaf/geeft les bij de vooropleiding van de Frank Sanders Akademie, Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg bij Musicaltheater en de Master of Music.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Marcel Visscher in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Moulin Rouge! De Musical
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda