Acteurs/Actrices:

David van den Tempel

David van den Tempel
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
29 juli 1988
Geboortestad
Zeist

Biografie

David van den Tempel studeerde in 2015 af aan de Frank Sanders Akademie. Hij volgde lessen en workshops bij onder anderen Karin Bloemen, Willemijn Verkaik, Frank Sanders, Wil van der Meer, Paul Eenens en Rein Kolpa.

Na zijn opleiding was hij o.a. te zien in de muziektheater voorstelling Het meisje met het rode haar. Vervolgens was David in 2016 te zien in Soldaat van Oranje de musical en tourde hij in 2017 in de Musical Award winnende voorstelling Adèle, Conny, Jasperina – De Grote Drie. Vervolgens was hij te zien in de musical The Full Monty (2018), Evita (2018/2019), en speelde hij Freek in de voorstelling Vietnam in seizoen 2019/2020 en nam hij de rol van Peter van der Gracht op zich in Haal het doek maar op – van Appelscha tot Zierikzee.

David maakte in 2015 zijn televisiedebuut in de NPO telefilm Kamp Holland. Hij speelde de rol van Steven Bout en werd geregisseerd door Boris Paval Conen. Kamp Holland werd vertoond in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Japan, Korea en de Verenigde Staten. Ook speelde hij in 2016 de rol van Kevin van Dijk in een Virtual Reality film en in 2018 nam hij een gastrol in de serie Spangas voor zijn rekening. Verder speelde hij de hoofdrol in de korte film Overspoeld onder regie van Lianne Klitsie.

Naast acteren en zingen is David gecertificeerd zangleraar in de Vocal CoreTM methode en geeft hij, als docent bij Zangprofs, zangles aan veel professionele zangers en zangeressen.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin David van den Tempel in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Moulin Rouge!
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Frozen de Musical
Stage Entertainment
Saturday Night Fever
De Graaf & Cornelissen
Meer musicals

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda