Abafazi terug in het theater met kleurrijke show African Sunset

28 januari 2017, 12:28 - Redactie
Abafazi terug in het theater met kleurrijke show African Sunset

De tien Zuid-Afrikaanse vrouwen van Abafazi zijn terug met een nieuwe show. Na het succes in 2014 nemen de dames het publiek opnieuw mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika. African Sunset is het nieuwe spektakel waarbij de tien gepassioneerde vrouwen zorgen voor een kleurrijke en energieke avond vol drum- en danspartijen. Abafazi - African Sunset is van 16 februari tot en met 7 mei te zien in verschillende theaters door Nederland.

Door de vrouwen van Abafazi wordt door middel van kracht, snelheid, plezier en enthousiasme veel liefde voor Afrika overgebracht. Met African Sunset verwacht Abafazi het publiek opnieuw te bekoren en deelgenoot te maken van hun cultuur.

In de voorstelling worden een aantal bijzondere traditionele instrumenten gebruikt, zoals de icolongo (soort fluit), de uhadi (snaarinstrument) en de mbirra (tokkelinstrument). Deze instrumenten staan garant voor prachtige, authentieke klanken van het Afrikaanse continent. Ook de Afrikaanse drum komt naar voren. Van oudsher is de Afrikaanse drum een vooral door mannen bespeeld instrument, maar de kleurrijke en energieke Abafazi-vrouwen zetten dat traditionele beeld op zijn kop.

Internationale hits van Miriam Makeba en Brenda Fassie zullen de revue passeren gedurende de avond. Daarbij vindt een afwisseling met indrukwekkende danspartijen plaats en zal een stukje a capella niet uitblijven.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda