1500 leerlingen uit achterstandssituaties bezoeken musical Aladdin

1 november 2021, 13:03 - Redactie
1500 leerlingen uit achterstandssituaties bezoeken musical Aladdin

1500 kinderen van 36 bij het Jeugdeducatiefonds aangesloten scholen bezoeken op woensdag 3 november de musical Aladdin in het Circustheater Scheveningen. Minstens de helft van de kinderen van deze scholen groeit op in een minder bevoorrechte positie. Door dit theaterbezoek kan voor veel kinderen de moeilijke coronaperiode even vergeten worden. Het theaterbezoek is onderdeel van het educatieprogramma dat Stage Entertainment in samenwerking met het Jeugdeducatiefonds en ABN AMRO Foundation heeft ontwikkeld rond het thema van de musical ‘alles wat je wenst’.

Voorafgaand aan het theaterbezoek volgen de leerlingen speciale lessen over het thema van de musical: alles wat je wenst. Het helpt kinderen te praten over hun eigen wensen. Dat is voor kinderen belangrijk, maar niet altijd even makkelijk. Spelenderwijs komen woordenschat en jezelf leren kennen bij elkaar.

“De afgelopen coronaperiode was voor deze kinderen extra zwaar’’ zegt Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds.

“Wij helpen scholen, waarvan meer dan de helft van de leerlingen in armoede, of met problemen thuis opgroeit. In deze gezinnen zijn geen middelen om een theater te bezoeken. Terwijl kunst en cultuur juist zo belangrijk zijn om gevoelens een plek te geven. Dat zien wij bijvoorbeeld aan de vele aanvragen die wij van scholen krijgen voor het inhuren van een vakdocent drama, om nare situaties te verwerken. Ik ben dan ook ontzettend blij dat we bijzondere programma voor de derde keer met Stage Entertainment en ABN AMRO Foundation aan 36 scholen kunnen aanbieden”.

Première
26 september 2021
Dernière
26 februari 2023
Producent
Stage Entertainment
Meer over Aladdin (2021)Ander nieuws over Aladdin (2021)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda