Zwijnenstal genomineerd voor Podiumkids Prijs

2 juni 2020, 16:48 - Redactie
Zwijnenstal genomineerd voor Podiumkids Prijs
Foto: Sanne Peper

De Kinderjury van de Podiumkids Prijs heeft bekendgemaakt dat Zwijnenstal van Theater Sonnevanck & de Nederlandse Reisopera genomineerd is voor de Podiumkids Prijs 2020: dé landelijke publieksprijs voor dans-, muziek-, en theatervoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Kinderen uit het hele land hebben dit theaterseizoen gestemd op hun favoriete voorstelling. Zwijnenstal is een van de vijf best beoordeelde voorstellingen, wat een nominatie voor de Podiumkids Prijs 2020 oplevert.

De Kinderjury van de Podiumkids Prijs 2020 bepaalt welke van de vijf genomineerde voorstellingen de uiteindelijke winnaar wordt. De jury bestaat uit zeven kinderen tussen de 8 en 11 jaar. Zij hebben dit theaterseizoen zoveel mogelijk deelnemende voorstellingen gezien en beoordeeld. De winnaar wordt bekendgemaakt op het Nederlands Theater Festival in september.

Naast Zwijnenstal zijn de volgende voorstellingen genomineerd:

  • Back to Oz – Het Filiaal theatermakers
  • Lampje – Maas theater en dans
  • Ruimtevlucht – Het Houten Huis in coproductie met Holland Opera
  • Juffenballet – BonteHond & Maas theater en dans

De Podiumkids Kinderjury maakte in onderstaande video feestelijk bekend wie de genomineerden zijn.

Zwijnenstal (8+) is een spannende, humoristische familievoorstelling geschreven en geregisseerd door Marije Gubbels. Een voorstelling over macht, recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt. Met heel veel livemuziek van Robbrecht Van Cauwenberghe en Frank Stukker en een topcast: Ilse Warringa, Rop Verheijen, Freek den Hartogh en Whitney Sawyer. De voorstelling speelde van 6 oktober t/m 30 november 2019 in de Nederlandse theaters en is een coproductie van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera.

Podiumkids is een collectief van professionele gezelschappen die theater-, muziek-, en/of dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Gezamenlijk trekken ze op om jeugdtheater in Nederland te promoten. Op de website www.podiumkids.nl worden de voorstellingen onder de aandacht gebracht bij een breed publiek. Podiumkids is daarnaast organisator van de Podiumkids Prijs: dé publieksprijs voor theater-, dans- en muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Podiumkids Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK).

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda