Within Temptation-componist maakt opvolger Soldaat van Oranje

29 juni 2018, 08:03 - Redactie
Within Temptation-componist maakt opvolger Soldaat van Oranje

Componist en muziekproducer Martijn Spierenburg, vooral bekend als een van de drijvende krachten achter rockband Within Temptation, werkt aan de langverwachte opvolger van Soldaat van Oranje, de musical Nieuw Amsterdam.

Het wordt een grote nieuwe Nederlandse musical over het ontstaan van New York. Hij ontwikkelt het project Nieuw-Amsterdam samen met tekstschrijvers Frans van Deursen, Edwin de Vries en Theu Boermans. Het is de verwachting dat de musical in 2020 in première zal gaan.

Het creatieve team heeft inmiddels het script afgerond. Het is nog niet duidelijk waar in Nederland de voorstelling gespeeld gaat worden; op dit moment worden drie mogelijke locaties onderzocht, maakte producent Fred Boot van NEW Productions vandaag bekend.

"We denken met het verhaal van de eerste kolonisten van Nieuw-Amsterdam, onder wie Peter Stuyvesant en Adriaen van der Donck, weer een belangrijk vaderlands historisch verhaal te vertellen", stelt Boot. "Juist in de huidige polariserende samenleving is dit deel van onze geschiedenis zo actueel. We hopen onze rol in het ontstaan van New York met onderwerpen als tolerantie, democratie en verlichting heel genuanceerd te duiden."

De schrijvers bezochten vorige week in Amerika nazaten van de Seneca en Mohawk, native Americans van de stam van de Iroquois, om research te doen voor het project. Zij lieten zich onder meer uitgebreid informeren over de muzikale tradities van de native Americans. Ook werkt het creatieve team samen met historici van het Rijksmuseum en de biograaf van Peter Stuyvesant.

Via: AD.nl

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda