Willemijn Verkaik pakt hoofdrol in Duitse Bat out of Hell

19 september 2018, 11:50 - Redactie
Willemijn Verkaik pakt hoofdrol in Duitse Bat out of Hell

Willemijn Verkaik heeft wederom een hoofdrol te pakken in een buitenlandse musical. Zij vertolkt vanaf dit najaar de hoofdrol van Sloane in de Duitse versie van Bat out of Hell die op 8 november in première gaat in het Stage Metronom Theater in Oberhausen.

Bat out of Hell is een rockmusical geschreven door Jim Steinman en gebaseerd op het gelijknamige album van Meat Loaf. Het album leverde klassiekers op als Paradise by the Dashboard Light en You Took The Words Right Out Of My Mouth. De musical ging in 2017 in première in Londen en nu brengt Stage Entertainment de voorstelling ook naar Duitsland. De musical vertelt het liefdesverhaal tussen Strat, de onsterfelijke leider van een rebellengroep, en Raven, de mooie dochter van de tirannieke heerser Falco.

"Ik verheug me erop de rol van Sloane te gaan spelen in het Metronom Theater in Oberhausen, hetzelfde theater waar ik in 2010 ook in Wicked heb gespeeld. Het karakter Sloane heeft vele lagen, ze is een sterke, ietwat gefrustreerde excentrieke vrouw, maar ook een bezorgde moeder én ze zingt de meest geniale Meat Loaf songs. Tot 7 oktober speel ik in Berlijn nog de rol van Molly in Ghost, een erg emotionele, eerder ingetogen rol. Met Sloane in Bat out of Hell kan ik ’losgaan’ en weer een heel andere kant van mezelf laten zien en daar verheug ik me enorm op.” aldus Willemijn.

Willemijn staat in Bat out of Hell naast de Duitse acteur Alex Melcher die haar man Falco speelt. Verder zijn ook de Nederlanders Robin Reitsma (Strat), Tom van der Ven (Tink), Aisata Blackman (Zahara), Carl van Wegberg (cover Falco), April van Amelsvoort, Jolijn van de Pol en Sander van Wissen (ensemble) te zien in Bat out of Hell.

Lees meer over:

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda