Willem Wilminkprijs zoekt met compleet nieuwe jury naar winnaar 2023

5 februari 2023, 17:46 - Redactie
Willem Wilminkprijs zoekt met compleet nieuwe jury naar winnaar 2023

Met een nieuwe vijfkoppige jury onder leiding van liedjes- en theatermaker, jeugdboekenschrijver en acteur Mark Haayema gaat de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied op zoek naar zijn negende winnaar. Haayema krijgt in de jury gezelschap van Daniel van Klaveren, Lavinia Meijer, Gina Miroula Hakkert en Flip Zonne Zuijderland.

De Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied, vernoemd naar de in 2003 overleden Enschedese dichter en schrijver, is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur. Eerdere winnaars waren onder anderen Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Henny Vrienten, Katinka Polderman, Kenny B en Typhoon. De prijs bestaat uit een kunstwerk, vervaardigd door kunstenaar Helga Kock am Brink en 5.000 euro.

Als schrijver van liedjes voor onder meer Kinderen voor Kinderen, maker van jeugdboeken en jeugdvoorstellingen is Mark Haayema geknipt voor de taak van juryvoorzitter. Daniel van Klaveren is onder meer directeur van Theater Sonnevanck, dat muziektheatervoorstellingen maakt voor kinderen en jongeren. Lavinia Meijer hoort als harpiste bij de wereldtop en is ambassadrice van de Kindermuziekweek. Gina Miroula Hakkert schrijft over onder meer film en theater voor het Parool en de Theaterkrant. Flip Zonne Zuijderland is acteur en onder andere regisseur voor 3LAB.

De inschrijvingstermijn voor de negende editie van de jaarlijkse prijs is al weer enige tijd geopend. Componisten, tekstschrijvers en producenten kunnen tot en met zondag 12 februari hun bijdrage insturen. De nominaties voor de Willem Wilminkprijs 2023 worden medio maart bekendgemaakt, de uitreiking vindt plaats op maandag 3 april in het Muziekcentrum in Enschede. 

Alle oorspronkelijk in het Nederlands geschreven kinderliedjes die niet ouder zijn dan twee jaar kunnen meedingen naar de onderscheiding. Ze moeten dus in 2021 of 2022 voor het eerst professioneel zijn uitgebracht. De genomineerden worden geselecteerd door de vakjury.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda