Who Cares?!, een theaterstuk over jonge mantelzorgers op scholen

20 februari 2019, 08:18 - Redactie
Who Cares?!, een theaterstuk over jonge mantelzorgers op scholen

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met een langdurig ziek, verslaafd, lichamelijk of verstandelijk beperkt of psychisch ziek familielid, thuis of in de directe omgeving. Wanneer het kind of de jongere zich veel zorgen maakt om- of zorg verleend aan de ander, thuis extra vaak moet meehelpen dan is dit een jonge mantelzorger. Een jongere groeit dan op met iemand die zorg nodig heeft en dat kan soms best wel zwaar zijn voor de jonge mantelzorger. Uit onderzoek blijkt dat dit in Nederland geldt voor één op de vier jongeren.

In opdracht van de gemeente maakte De Dutch Junior Musical Academy in Oud-Beijerland in samenwerking met de mantelzorgconsulent van MEE Plus een theaterstuk dat gaat over jonge mantelzorgers. Het stuk Who Cares?! maakt jonge mantelzorgers ervan bewust dat ze mantelzorger zijn en helpt mensen in hun omgeving hen te herkennen en op een gepaste wijze helpen. Op deze manier realiseren jongeren zich dat er meer jonge mantelzorgers zijn en weten zij waar ze terecht kunnen voor ondersteuning en/of waardering. De mantelzorgconsulent kan -indien gewenst- na de voorstelling in gesprek gaan met de klas.

Op dit moment zijn er al verschillende manieren waarop de jonge mantelzorgers ondersteund kunnen worden. Bijvoorbeeld bij de mantelzorgconsulenten van MEE Plus die onder andere activiteiten en ondersteunende gesprekken biedt maar ook gastlessen om de bewustwording op scholen te vergoten.

Scholen die meer informatie over deze voorstelling willen of zich willen aanmelden, kunnen contact opnemen met DJMA via info@musicalacademy.nl of kijken op www.m-a-d.nl.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda