West Side Story keert terug naar Nederland

5 april 2024, 17:56 - Redactie
West Side Story keert terug naar Nederland

Voor het eerst sinds 1996 keert de Nederlandstalige versie van West Side Story terug naar Nederland. De Graaf & Cornelissen Entertainment is blij om na Les Misérables ook deze imposante productie, met een nog groter live orkest, naar het publiek toe te brengen.

West Side Story, het aangrijpende liefdesverhaal, los gebaseerd op Romeo & Julia van Shakespeare. Tweemaal verfilmd, tweemaal Oscar-winnend. Onder andere door Steven Spielberg in 2021. Over de ‘onmogelijke’ liefde van Tony en Maria, die behoren bij de rivaliserende bendes de Jets (Amerikaans) en de Sharks (Puerto Ricaans). Met wereldberoemde songs van Lennaert Bernstein als Maria, America, I Feel Pretty en Tonight.

Producenten Ruud de Gaaf en Hans Cornelissen: “We zijn echt zeer verheugd. Na de indrukwekkende productie uit 1996 (Joop van den Ende) was er geen Nederlandstalige versie meer te zien. We zijn al bijna tien jaar bezig dit voor elkaar te krijgen. Maar na het succes van Les Misérables en Mamma Mia! kwam alles opeens in een stroomversnelling."

"We maken een vernieuwde versie. Met respect voor het prachtige materiaal zullen we grenzen opzoeken en onze eigen signatuur aan de voorstelling geven. Verhalen over mensen die niet van elkaar mogen houden door afkomst, religie of voorkeuren blijken helaas van alle tijden te zijn.” voegt Hans Cornelissen toe.

West Side Story is vanaf november 2025 te zien in 13 grote theaters in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Breda, Groningen, Apeldoorn, Enschede, Leeuwarden, Heerlen, Den Bosch, Almere en Utrecht.

De première zal plaatsvinden in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam op zondag 23 november 2025.

Première
23 november 2025
Dernière
N.N.B.
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over West Side Story (2025) Ander nieuws over West Side Story (2025)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda