Wegens succes extra voorstelling Dear World tour Iris Hond in Theater Amsterdam

14 november 2016, 11:59 - Redactie

Wegens succes van haar eerste twee Dear World voorstellingen in Tivoli Utrecht en het Concertgebouw in Amsterdam, kondigt Iris hond een extra voorstelling aan op 21 december. Na de volle zalen in Utrecht en Amsterdam zal Iris deze dag met haar geweldige musici neerstrijken in Theater Amsterdam. In deze voorstelling zal Iris middels een tribute stil staan bij het onverwachte overlijden van Leonard Cohen.

Op 2 september dit jaar werd het nieuwe album van Iris Hond uitgebracht getiteld Dear World. In 2012 maakte Iris haar debuut met haar eerste album IRIS. Na vele concerten, zowel nationaal als internationaal, besloot Iris een nieuwe weg in te slaan en een album te produceren met haar eigen verhalende composities.

Dit deed ze de afgelopen 3 jaar samen met de legendarische componist/producer Patrick Leonard (Madonna/Elton John/Pink Floyd/Leonard Cohen). 9 unieke eigen werken vormen samen het album Dear World, opgenomen in de East West studio’s in Los Angeles en de Wisseloord studio’s in Hilversum. Met haar wortels in de klassieke traditie maar met invloeden van deze tijd, vervaagt Iris muzikale grenzen.

Op Dear World laat Iris horen dat ze naast een van onze beste jonge klassieke pianistes, ook een getalenteerd componiste en bijzonder zangeres is. Dear World is een indringende muzikale brief van Iris aan de wereld, waarmee Iris de harten weet te raken van een zeer breed publiek.

"Het werd tijd om mijn eigen muzikale verhalen te vertellen. Met hoeveel passie en toewijding ik het bestaande klassieke repertoire ook uitvoerde, ik was nooit compleet gelukkig. Het schrijven en spelen van mijn éigen muziek geeft een voldoening zoals ik die nooit eerder heb ervaren."

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda