Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom voor het eerst samen op het toneel

9 januari 2019, 19:55 - Redactie
Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom voor het eerst samen op het toneel
Foto: Mark Engelen

Het theaterstuk Art van de Franse schrijfster Yamina Reza keert dit voorjaar terug naar de theaters met acteurs: Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom.

Het eigentijdse stuk over moderne kunst en de waarde van vriendschap was vier keer eerder te zien in Nederland, waarvan die met Paul de Leeuw, Hans Kesting en Edwin de Vries uit 2014 de bekendste is. Art gaat op 5 maart in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en is vervolgens t/m juni 2019 te zien in theaters door heel Nederland.

In Art kruipt de cast in de huid van vrienden Serge, Mark en Ivan wiens vriendschap flink op te proef wordt gesteld. Serge heeft een peperduur schilderij gekocht en vraagt de mening van zijn vrienden. Dat leidt tot ongezouten uitspraken en pijnlijke onthullingen. Allengs wordt de discussie grimmiger en blijkt dat het over veel meer gaat dan de waarde van kunst: appreciatie van de ander, acceptatie, respect - en het gebrek eraan.

Centraal in het stuk staat de grote kunst van vriendschap. We zien hoe meestal schijnbare futiliteiten en niet belangrijke zaken meestal vriendschap of liefde bepalen. Art is rijk, grappig en ontroerend.

Art is verschillende keren onderscheiden o.a. met een Tony Award voor Best Play, Laurence Olivier Award voor Best Comedy en is één van de meest succesvolle toneelstukken van de Franse schrijfster Yasmina Reza. Art gaat op dinsdag 5 maart in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en is tot en met 7 juni te zien.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda