Voormalig snowboardster Nicolien Sauerbreij in laatste voorstellingen Soof

18 maart 2019, 16:41 - Redactie
Voormalig snowboardster Nicolien Sauerbreij in laatste voorstellingen Soof
Foto: Roy Beusker

Voormalig topsportster Nicolien Sauerbreij zal donderdag 21 maart in de Zuiveringshal West, Westergasfabriek in Amsterdam haar première beleven in Soof de musical. Ze speelt daarin een week lang de rol van de sportster waarop de man van Soof (Kasper gespeeld door Noël van Santen) verliefd wordt.

Onder anderen voormalig wielrenster Leontien van Moorsel, schaatsters Annette Gerritsen en Barbara de Loor, voetbalster Anouk Hoogendijk namen eerder deze rol op zich. Nicolien speelt de hele laatste week in Amsterdam mee, daarna reist de voorstelling door naar Friesland.

Nicolien Sauerbreij: “Ik was direct enthousiast toen ik gevraagd werd voor Soof, niet omdat ik de film kende maar puur omdat het me te gek lijkt om met zo'n professioneel team samen te werken en mee mag draaien in hun wereld. Ik heb op de vrije school gezeten. Waar culturele vakken als zang, dans en toneel heel belangrijk waren naast de algemene vakken. Ik speelde hoofdrollen in stukken van Shakespeare, zang en dans zijn niet aan mij besteed, maar gelukkig hoef ik dat ook niet in deze rol.”

De sportsters spelen zichzelf in de voorstelling. De rol wordt op maat gemaakt; want de één is volleybalster, de ander snowboardster, zoals Nicolien of wielrenster, zoals Leontien van Moorsel. Ze hebben ook allemaal hun eigen kleding en ook teksten zullen per rol verschillen. De producenten en de creatives zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan het pure, ongekunstelde karakter wat zo kenmerkend is voor de voorstelling.

Première
18 november 2018
Dernière
7 april 2019
Producent
Cook A Dream
Meer over Soof de MusicalAnder nieuws over Soof de Musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda