Komende zomer brengt De Kernploeg de musical Hello Again

7 februari 2020, 08:35 - Redactie
Komende zomer brengt De Kernploeg de musical Hello Again

Hello Again is de musical die producent De Kernploeg aankomende zomer wil gaan brengen. De Kernploeg speelt sinds 2017 iedere zomer een eigen, intieme versie van een Amerikaanse musical die anders niet zo snel naar Nederland zou komen en laat zo een Nederlands publiek kennismaken met minder voordehandliggende, maar zeker niet minder interessante titels.

In 2017 debuteerde de producent in de NDSM-Loods in Amsterdam-Noord met A New Brain, gevolgd door She Loves Me in 2018 en Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking in 2019.

Verhaal

Dwars door de twintigste eeuw heen leren we tien karakters kennen. Van een broeierige dansvloer in een New Yorkse club in de jaren ‘70 tot de laatste minuten op de Titanic in 1912: al deze mensen zijn op zoek naar connectie. De hedendaagse componist Michael John LaChiusa baseerde zijn musical op het destijds zeer controversiële toneelstuk Reigen van Arthur Schnitzler. In tien op het eerste oog losstaande dialogen zien we steeds twee personages op de dunne scheidslijn tussen liefde en lust, bang voor de eenzaamheid. Aan het einde van de scène stapt een van hen naar de volgende scène in een compleet ander decennium. De tijden veranderen, maar doen wij dat ook?

Het zal de eerste keer zijn dat er een musical van John Michael LaChiusa in Nederland te zien zal zijn. Hello Again is in opzet een heel ander stuk dan andere musicals en dat maakt de voorstelling zo interessant. LaChiusa schreef voor deze voorstelling de muziek en de teksten.

Voordekunst

Omdat het elk jaar een puzzel is om een nieuwe productie financieel van de grond te krijgen is er een crowdfundingactie gestart op Voordekunst.nl. De producent heeft al hulp van een aantal bedrijven en privé-sponsoren maar om het project te kunnen realiseren en verantwoord te kunnen starten is nog een klein financieel zetje nodig. Musicaltheater is een dure theatervorm om te produceren; denk naast de acteurs aan een live-orkest(zes man sterk dit jaar), vormgeving, het huren van een locatie, rechten die afgedragen worden aan de componist, etc.

Doneren voor Hello Again kan op deze pagina.

Première
2 juli 2022
Dernière
10 juli 2022
Producent
De Kernploeg
Meer over Hello AgainAnder nieuws over Hello Again
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda