Volgende maand specials Beste Zangers Songfestival en Musical

1 april 2020, 17:27 - Redactie
Volgende maand specials Beste Zangers Songfestival en Musical
Foto: AVROTROS

Songfestival- en musicalliefhebbers kunnen hun hart ophalen op donderdag 14 mei en zaterdag 30 mei. Dan zendt AVROTROS twee nieuwe specials uit van Beste Zangers. Beste Zangers Songfestival en Beste Zangers Musical worden allebei gepresenteerd door Edsilia Rombley. Rombley presenteerde ook het allereerste seizoen van Beste Zangers in 2009.

In de specials zien en horen we onder anderen René Froger, Kim-Lian van der Meij, Thomas Berge, Franklin Brown en Lenny Kuhr. Beide specials zijn vorig jaar in het grootste geheim al opgenomen. De zangers en zangeressen kruipen dus gewoon zoals je gewend bent dicht tegen elkaar aan op de bank, luisterend naar elkaars mooie en vaak ontroerende optredens

Songfestival

De special van Beste Zangers op donderdag 14 mei staat volledig in het teken van het songfestival. De deelnemende BN’ers hebben allemaal een link met het liedjesfestijn.

Zo won Lenny Kuhr in 1969 in Madrid met haar lied De Troubadour. Maribelle deed mee aan het songfestival met Ik hou van jou, Franklin Brown zong samen met zangeres Maxine het nummer De eerste keer en René Froger performde het nummer Shine samen met zijn collega’s van de Toppers. Kim-Lian van der Meij, presenteerde jarenlang het Junior Songfestival waar veel talent uit voort is gekomen en Thomas Berge en Emma Heesters zijn allebei groot songfestivalfan - en tevens geen onbekende van het tv-programma Beste Zangers. Zij zingen allemaal op geheel eigen wijze een bekend Nederlands songfestivallied, op de dag dat eigenlijk de halve finale stond gepland.

Beste Zangers Songfestival is te zien op donderdag 14 mei om 20:35 uur op NPO 1.

Musical

Rombley ontvangt René van Kooten die onder andere De laatste Nacht uit Miss Saigon zingt samen met Kim-Lian van der Meij. En René Froger en Emma Heesters brengen samen Beauty and the Beast ten gehore. Andere nummers die voorbij komen zijn uit de musicals Jesus Christ Super Star, Fame, The Wiz, Grease, Oliver, Heerlijk duurt het langst en The Jerseyboys.

Beste Zangers Musical is te zien op zaterdag 30 mei om 20:30 uur op NPO 1.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda