Volgend seizoen Showponies met Alex Klaasen

1 mei 2017, 10:24 - Redactie
Volgend seizoen Showponies met Alex Klaasen

Vanaf eind februari volgend jaar zal de nieuwe voorstelling Showponies te zien zijn in een groot aantal Nederlandse theaters. Dit blijkt uit een vermelding op de website van de Nationale Theaterkassa.

Showponies is een feelgood-revue met rollen voor Alex Klaasen, Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit. De eerste voorstelling van Showponies zal op 27 februari te zien zijn in theater De Kom in Nieuwegein, de tour zal eindigen op zondag 10 juni in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Het is nog niet duidelijk wanneer de première is.

Het script van Showponies werd geschreven door Alex Klaasen, de regie van de nieuwe voorstelling is in handen van Gijs de Lange.

Verhaal

Alex Klaasen is een showpony. Altijd strak in de vlechten, glad gekamd en de hoeven gelakt. Want more is more. Salinero is er niks bij. Steeds weer hongerig naar een oorverdovend applaus, nieuwe muzikale weides om te grazen en nog hogere hordes om te bespringen, trippeltrappelt dit prijzenpaardje weer in perfecte galop langs de Nederlandse theaters. Maar wie is deze showpony nou echt? Wat gaat er schuil achter al die veren en strikken? En waarom zien we dat nooit? Het leven is geen ponykamp, maar wat als je als pony geboren wordt?

Showponies is een feelgood-revue met een staartje. Een pop-up-spektakelshow over privacy en de tol van de roem. Met daarin een cursus “echt-zijn voor beginners”, een musical over hysterische fans, een klucht die eigenlijk een opera wil zijn, een nep-orkest en een suikerklontjes-afterparty met Pony St. Clair.

Première
7 oktober 2019
Dernière
26 april 2020
Producent
MORE Theater Producties
Meer over Showponies 2Ander nieuws over Showponies 2
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda