Vanaf februari een vernieuwde versie van de musical Amandla! Mandela

12 november 2015, 10:28 - Redactie
Vanaf februari een vernieuwde versie van de musical Amandla! Mandela

Vanaf 20 februari volgend jaar presenteren Bos Theaterproducties en het DeLaMar Theater een geheel vernieuwde versie van de musical Amandla! Mandela. Voor de nieuwe versie van de musical heeft Paul de Munnik de muziek geschreven, Koen van Dijk is verantwoordelijk voor de teksten en tekent tevens voor de regie.

De cast bestaat uit Zuid-Afrikaanse en Nederlandse acteurs en wordt aangevoerd door Kenneth Herdigein als Nelson Mandela en Peter Bolhuis als 'de Witte man'. Het uit Kaapstad afkomstige en alom geprezen Khayelitsha United Mambazo Choir is het Afrikaanse hart van de voorstelling.

De musical blikt vanuit de cel van Nelson Mandela op Robbeneiland terug op zijn leven. Van 9-jarig jongetje, diep onder de indruk van de wijsheden van de Xhosa-chiefs –regeren vanuit begrip in plaats van strijd– tot aan zijn vrijlating na 27 jaar gevangenschap en zijn aantreden als eerste zwarte president van Zuid-Afrika. De musical was eerder te zien in het seizoen 2009 / 2010.

Amandla! Mandela gaat op 28 februari 2016 in première en is tot en met 24 april 2016 te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Première
4 maart 2016
Dernière
21 mei 2016
Producent
Bos Theaterproducties
Meer over Amandla! Mandela (2016) Ander nieuws over Amandla! Mandela (2016)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda