Uitmarkt 2019 op Museumplein en Leidseplein

28 maart 2019, 11:01 - Redactie
Uitmarkt 2019 op Museumplein en Leidseplein
Foto: Bas Uterwijk

Met de opening van het RCO House – thuisbasis van het Koninklijk Concertgebouworkest – 350 Jaar Rembrandt en met 125 jaar Stedelijk Museum en het Mahlerfestival in het vooruitzicht geven Museumplein en Leidseplein podium aan de opening van het nationale Culturele Seizoen 2019.

Het Museumplein wordt cultureel hart voor de 42ste-editie van de Uitmarkt. De vele culturele instellingen op en rondom het Museumplein en Leidseplein geven in het laatste weekeinde van augustus podium aan een veelzijdig, kleurrijk en divers cultureel programma. Tijdens het driedaagse cultuurevenement, 23-25 augustus, krijgen bezoekers een uitgebreid voorproefje van alles dat op de culturele agenda staat voor het nieuwe seizoen. Veel aandacht is er voor nieuw talent en diversiteit. Cultuur is voor iedereen en is ook terug te zien in de programmering.

"De culturele instellingen aan en om het Museumplein en Leidseplein zijn maximaal uitgerust om dit jaarlijks terugkerende grote evenement te ondersteunen. En dan is het ook nog zo dat grootse jubilea worden gevierd zoals 350 jaar Rembrandt, 125 jaar Stedelijk Museum Amsterdam en Mahler 2020. Dat maakt de twee pleinen goede locaties voor de 42ste editie.", zegt Jan de Rooij, bestuursvoorzitter Stichting Uitmarkt.

De Uitmarkt wordt financieel mede mogelijk gemaakt door BankGiro Loterij, Port of Amsterdam, Gemeente Amsterdam en Provincie Noord-Holland. Het programma wordt in de komende maanden bekend gemaakt.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda