Musical over Urbanus in oktober 2020 in première

28 maart 2019, 12:18 - Redactie
Musical over Urbanus in oktober 2020 in première

Het was al duidelijk dat er een musical zou gaan komen over Urbanus, nu is er ook een definitieve datum voor de première. Aanvankelijk zou de musical te zien zijn vanaf december dit jaar maar dit is nu najaar 2020 geworden met een première op 18 oktober 2020 in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Daarna verhuist de show naar Capitole Gent en Ethias Theater Hasselt.

Een dag voor ‘Monty Python’s Spamalot’ in première gaat, kondigt Deep Bridge de premièredatum van ‘Urbanus, toneel met liekes’ aan. De voorstelling die keitoffe liekes, vieze moppen, stomme verhaalwendingen en sexy meiskes belooft, gaat in première op 18 oktober 2020 in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Daarna verhuist de show naar Capitole Gent en Ethias Theater Hasselt. Wie straks – na het zien van ‘Spamalot’ – meer onnozeliteiten wil, kan vanaf vandaag tickets boeken.

Lijftekenaar Willy Linthout, die ook de decors zal ontwerpen, en Urbanus zullen nauw betrokken worden bij het ontwikkelen van de voorstelling. Op basis van heel het geschifte oeuvre van Urbanus en Willy Linthout, schrijft en regisseert Stany Crets een nieuwe musical. Maak in levende lijve kennis met Urbanus' ouders Eufrazie en Cesar, Amedee en Nabuko Donosor, de hittentitten, Juffrouw Pussy en vele andere rare kwieten. Kortom, alles van Urbanus, zonder de échte Urbanus zelf.

Welke acteur de rol van Urbanus op zich zal nemen, is nog niet bekend.

Urbanus: "Toen Stany Crets me vroeg een ‘Urbanus’ musical te maken, zei ik meteen ‘ja’. Maar met de duidelijke afspraak dat ik niet zelf de rol van Urbanus zou moeten vertolken. Daar ben ik veel te beschaamd voor."

Op de vraag in hoeverre Urbanus inspraak in het stuk wilde, zei hij: "Tekenaar Willy Linthout en ik mogen allebei supervisie doen, gewoon omdat wij de karakters door en door kennen en nu al meer dan 177 verhalen hebben verzonnen. Wat maakt dat we ons een vrijgeleide toe-eigenen om Stany wat lappen te geven als hij begint te dwalen"

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda