Musicalfilm Guys and Dolls krijgt na 60 jaar een remake

28 maart 2019, 08:58 - Redactie
Musicalfilm Guys and Dolls krijgt na 60 jaar een remake

Ruim zestig jaar krijgt de succesvolle musicalfilm Guys and Dolls met Marlon Brando, Jean Simmons, Frank Sinatra en Vivian Blaine een remake. Filmstudio TriStar Pictures, van onder meer Labyrinth en Starship Troopers, won de strijd om de rechten.

Met twee Golden Globes, diverse Oscarnominaties en een opbrengst van 20 miljoen dollar was Guys and Dolls in 1955 een groot succes.

Guys and Dolls genoot al in 1950 faam als Broadwaymusical. Zij baseerden zich op de korte verhalen The Idyll of Miss Sarah Brown en Blood Pressure van auteur Damon Runyon en boekten succes met 1.200 voorstellingen in drie jaar tijd. Het verhaal van gokker Nathan Detroit die geld bij elkaar moet zien te krijgen voor een groot gokspel, overtuigt vijf jaar later ook regisseur Joseph L. Mankiewicz, die filmsterren Frank Sinatra, Jean Simmons en Viviane Blaine weet te strikken voor zijn verfilming van de musical.

Hoewel de geruchten de ronde doen dat Channing Tatum en Joseph Gordon-Levitt daar een rol in zouden krijgen, heeft TriStar deze nog niet officieel bevestigd. Volgens Empire zal de filmstudio wél samenwerken met Amerikaans filmproducent John Goldwyn, kleinzoon van Samuel Goldwyn, die de originele film produceerde.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda