Daens van Studio 100 vanaf februari te zien

27 maart 2019, 20:37 - Redactie
Daens van Studio 100 vanaf februari te zien

Eerder deze maand werd aangekondigd dat Studio 100 volgend jaar de musical Daens terug zal gaan brengen, nu zijn er ook aanvullende details bekendgemaakt.

Als eerste laat Studio 100 weten aan dat de vergunning voor de exploitatie van het Pop-Up Theater in Puurs wordt verlengd tot 2023 en dat de spektakel-musical 40-45 dus opnieuw verlengd kan worden, eerst tot 17 mei 2020. Vanaf 22 februari zal deze productie afwisselen met een nieuwe versie van Daens. Duidelijk was al dat Peter Van de Velde de titelrol van Adolf Daens zal gaan spelen. Ook Jo De Meyere, Jelle Cleymans en Free Souffriau zullen te zien zijn in deze nieuwe productie.

Studio 100 heeft de ambitie om van deze productie Daens 2.0 te maken. Het leven en de boodschap van priester Daens zijn een inspiratiebron geworden voor elke nieuwe generatie. De rijdende tribunes en decors zorgen voor een unieke, nieuwe versie van deze musical. De beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45.

Gert Verhulst: "De wereldpremière van Daens meer dan 10 jaar geleden was een absolute mijlpaal voor ons bedrijf. Het betekende de start van een nieuwe traditie van prestigieuze musicals voor een zeer breed publiek die volledig in Vlaanderen gecreëerd en geproduceerd worden. Na Daens volgden nog succesproducties als 14-18 en heel recent 40-45. We zijn dan ook heel blij dat we Daens terug kunnen loslaten op het publiek.”

De regie en het script zijn in handen van Frank Van Laecke. Allard Blom zorgde voor de liedteksten en Dirk Brossé componeerde de muziek van de musical.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda