Try-outs De Tweeling beginnen 2 oktober

28 september 2015, 15:57 - Redactie
Try-outs De Tweeling beginnen 2 oktober

Vanaf aanstaande vrijdag zal de nieuwe musical De Tweeling te zien zijn in het DeLaMar theater in Amsterdam. Het gaat dan in eerste instantie om try-outs, de grote première zal dan plaatsvinden op zondag 11 oktober. De try-outs van 2 tot en met 6 oktober zijn bijzonder want bij elke voorstelling zal Joop van den Ende aanwezig zijn.

Joop van de Ende zal voorafgaand aan elke voorstelling vertellen over de achtergronden en de ontwikkeling van de nieuwe musical. Na de voorstelling zal er gevraagd worden om een enquête in te vullen. Nadat de première op 11 oktober zal De Tweeling nog tot woensdag 30 december te zien zijn in het DeLaMar. Daarna zal de musical gaan reizen door de rest van het land waaronder naar Groningen, Breda, Heerlen, Apeldoorn en Enschede.

Het verhaal

De musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tessa de Loo en vertelt het verhaal van de tweelingzusjes Lotte en Anna. De zusjes worden op jonge leeftijd van elkaar gescheiden en groeien op in twee totaal verschillende werelden. Anna groeit op in Duitsland terwijl Lotte opgroeit in Nederland.

De rollen van de zusjes zullen worden gespeeld door Hanna van Vliet en Rosa Da Silva. Hanna van Vliet speelde afgelopen seizoen in Pippi de Musical en Rosa Da Silva nam de rol van Anne Frank in de gelijknamige musical voor haar rekening. Ook is er een rol voor William Spaaij die eerder onder andere speelde in Mary Poppins, De Kleinde Blonde Dood en Ramses Shaffy.

Speciaal voor de musical schreven Ilse DeLange en JB Meijers nieuwe muziek. Samen met Daniel Lohues schreven zij ook de Nederlandse liedteksten. Het creatieve team, dat eerder tekende voor de musical Hij Gelooft in Mij is verantwoordelijk voor het script.

Première
11 oktober 2015
Dernière
26 juni 2016
Producent
Stichting Theateralliantie
Meer over De TweelingAnder nieuws over De Tweeling
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda