Tragikomedie Late Lente met onder andere Ellen Pieters en Guido Spek

3 april 2018, 18:09 - Redactie
Tragikomedie Late Lente met onder andere Ellen Pieters en Guido Spek

Producent Dommelgraaf & Cornelissen brengt volgend seizoen de Tragikomedie Late Lente. Hoofdrollen in deze nieuwe voorstelling zijn weggelegd voor Ellen Pieters, Guido Spek, Sjoerd Pleijsier, Julia Herfst en Gina Bentvelsen, het script is geschreven door Jeremy Baker en de voorstelling zal worden geregisseerd door Kees Prins.

Verhaal

Mira Faber is een beroemde zangeres, Bow is een veelbelovend pianist. Zij is begin vijftig, hij midden twintig. De muziek brengt hen samen en wordt de soundtrack van een spannende flirt. Maar wanneer die ontaardt in een heftige liefde, komt hun omgeving resoluut in actie. Ambities, reputaties en familiebanden dreigen de geliefden uiteen te drijven. Als dan ego’s botsen, maskers vallen en harten dreigen te breken, staat Mira voor het grootste dilemma van haar leven: zichzelf redden of eindelijk zichzelf worden.

Late Lente is een brutale en pittige tragi-komedie over de worsteling tussen wat hoort en wat moet, tussen het hart en het hoofd, ambitie en affectie en over wat groeit tussen de oren èn tussen de lakens. Met een verleden vol leugens en een toekomst vol plannen is de vraag: hoe red je elkaar en daarna jezelf?

Artistiek producent Hans Cornelissen: "Het betreft in dit nieuwe toneelstuk een onderwerp dat in het verleden vaker centraal stond in theaterproducties en speelfilms zoals de Hollywood-klassieker The Graduate met Dustin Hoffman en Anne Bancroft. Maar ook nu nog blijkt een dergelijke relatie vaak onderwerp van discussie te zijn. Zoals in het geval van de huidige Franse president Emmanuel Macron en zijn meer dan twintig jaar oudere echtgenote Brigitte. Ellen Pieters zal in haar rol als zangeres in het stuk een aantal wereldberoemde nummers zingen, muzikaal begeleid door Guido Spek in zijn rol als pianist."

De nieuwe voorstelling is vanaf september te zien in een groot aantal Nederlandse theaters.

Première
N.N.B.
Dernière
N.N.B.
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Late Lente Ander nieuws over Late Lente
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda