Jongerentheater Quint speelt humoristische voorstelling Het gelazer met de kat

3 april 2018, 16:34 - Redactie
Jongerentheater Quint speelt humoristische voorstelling Het gelazer met de kat

Vanaf woensdag 25 april speelt Jongerentheater Quint de komedie Het gelazer met de kat. Na het succes van de, voor het Amateur Musical Awards genomineerde, voorstelling Pinokkio & Co, zorgen jongeren uit de regio weer voor een avond vol humor, grappen en verassende personages. Het bekende sprookje met een komische twist.

"Het is maar net hoe je het bekijkt, want niets is wat het lijkt" en daarmee begint het gelazer. De reus is veel te groot voor de prinses die hij wil trouwen, maar evengoed een muis. De prinses heeft de wijsheid in pacht, maar is ook een verwende onhandelbare puber. Is de kat gewoon een kat of tegelijkertijd de markies van Carabas? En wie en waar is de molenaarszoon Hans eigenlijk? De lijfwacht van de koningin en zijn rechterhand Trui gaan op onderzoek uit…

Sinds november vorig jaar repeteren de spelers wekelijks in het IJsselcollege onder professionele begeleiding. Speciaal voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs worden er schoolvoorstellingen gespeeld. De voorstelling is geschikt vanaf 7 jaar.

Het gelazer met de kat wordt gespeeld, gezongen en gedanst door Chaira Dangerman, Daan Houtzager, Dion Berkvens, Esmée Wagelaar, Jet Groothuis, Julia Suijker, Julie Tönder, Karlijn van Herk, Lily Rose Betist, Linde Slingerland, Liselotte Schmitz, Luka Biemond, Maite Barendregt, Mike Berendsen, Tess Verel, Tijm Berreboom, Vera Cup, Wilbert Eerland en Ylva van Putten Pim van Alten & Jeroen S. Rozendaal verzorgden het script en de muziek en de regie is in handen van Jeroen S. Rozendaal. Robin van Hilten is verantwoordelijk voor de arrangementen en zangcoaching. Renate de Jong verzorgt de choreografie en dansrepetities.

Het gelazer met de kat is te zien in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel op woensdag 25 april 19.30 uur (première), zaterdag 28 april 19.30 uur, zondag 29 april en zondag 6 mei 14.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.isalatheater.nl of www.jongerentheaterquint.nl. Scholen kunnen de voorstelling boeken via de website of educatie@jongerentheaterquint.nl.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda