Theu Boermans brengt radicale bewerking van Mozarts Zauberflöte

1 november 2022, 09:38 - Redactie
Theu Boermans brengt radicale bewerking van Mozarts Zauberflöte
Foto: Marc de Groot

Op zondagmiddag 11 juni 2023 zal de grootschalige muziektheatervoorstelling Mozarts Zauberflӧte – the next generation in première gaan in Amare in Den Haag. Regisseur Theu Boermans vertaalde en bewerkte samen met Frans van Deursen het oorspronkelijke libretto van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte tot een opwindende en actuele tragikomedie.

Deze productie van de Theateralliantie i.s.m. OPERA2DAY wordt uitgevoerd met live koor en orkest. Net zoals in de eerste uitvoeringen in Mozarts tijd bestaat de cast uit een mix van acteurs en zangers met in de hoofdrollen Sofia Ferri en Roman Brasser.

"Onze Zauberflӧte speelt zich af in een dystopische nabije toekomst waarin de populisten de macht hebben gegrepen. De jonge generatie neemt hier geen genoegen mee en gaat de strijd aan om de oude machthebbers van de troon te stoten. Met de liefde als wapen vechten ze voor een nieuwe wereld van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid." Theu Boermans

Na het succes van de voorstelling Amadeus brengen regisseur Theu Boermans en zijn vaste team nu deze opvolger. Mozarts Zauberflöte – the next generation zal van juni tot en met november 2023 te zien zijn in 16 grote theaters door het hele land.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda