Theaterschool Teylingen brengt Quasimodo op de planken

30 oktober 2019, 10:56 - Redactie
Theaterschool Teylingen brengt Quasimodo op de planken

In het jaar dat een grote brand in de Notre Dame wereldnieuws werd, komt Theaterschool Teylingen met het bekendste verhaal over de Parijse kathedraal: Quasimodo. Victor Hugo, bedenker van het fictieve personage (1831), schreef ironisch genoeg al over een brand in de iconische kerk.

Omwonenden van de Notre Dame zien klokkenluider Quasimodo als een afzichtelijk monster, maar er bloeit iets moois tussen hem en het zigeunermeisje Esmeralda. Quasimodo wordt net als zijn meester Frollo verliefd op haar. Nadat zij van moord wordt beschuldigd redt de klokkenluider haar van de galg en steekt hij de kathedraal in brand. Hoewel ze zijn goedheid erkent en zich verbonden met hem voelt, kan Esmeralda zijn liefde niet beantwoorden. Het noodlot slaat toe.

Theaterschool Teylingen brengt Quasimodo met een cast van 55 personen en vele vrijwilligers die in het atelier in Sassenheim al maanden werken aan handgemaakte kostuums en een decor met oog voor elk detail. Het is de negende show van de theaterschool in slechts drie jaar tijd.

De voorstelling is zaterdag 23 november (14:00 en 20:00 uur) en zondag 24 november (12:00 en 16:00 uur) te zien in Theater ’t Onderdak. Kaarten à 15 euro zijn te reserveren door een mail te sturen naar info@theaterschoolteylingen.nl. Met vermelding van het aantal gewenste kaarten en de datum en tijdstip van de voorstelling.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda