Theaters op Broadway gesloten tot half april

12 maart 2020, 19:44 - Redactie
Theaters op Broadway gesloten tot half april

Het coronavirus heeft ook Broadway getroffen, vanaf vandaag tot en met de week van 13 april zullen alle theaters gesloten zijn. De sluiting is een gevolg van de beslissing van gouverneur Andrew Cuomo om bijeenkomsten van 500 mensen of meer in de staat New York te verbieden.

Het laatste bekende aantal mensen met het coronavirus in de staat New York is 216, in de stad zelf staat de teller op 62 besmettingen.

De impact van de sluiting zal enorm zijn, de verwachting is dat er mogelijk een verlies zal worden geleden van meer dan 100 miljoen dollar. Het is de eerste keer sinds 2007 dat Broadway voor een dergelijke lange periode sluit. In 2007 ging Broadway dicht vanwege een staking van het personeel dat zorgt voor decor, geluid en licht. De staking duurde toen 19 dagen.

Nederland

Na aanleiding van de maatregelen die donderdagmiddag in Nederland zijn aangekondigd door de overheid zijn alle musicals tot en met 31 maart geannuleerd. Vooralsnog is het zo dat alle voorstellingen na 31 maart gewoon door zullen gaan.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda