Theaterconcert Pavarotti meets Alberti toert vanaf 2 februari door het land

19 december 2022, 16:39 - Redactie
Theaterconcert Pavarotti meets Alberti toert vanaf 2 februari door het land
Foto: Merlijn Doomernik

Van 2 februari tot en met 8 april 2023 toert Pavarotti meets Alberti door het land. Eric Reddet en Tony Neef vertolken in dit sfeervolle theaterconcert de rollen van de wereldberoemde Italiaanse tenor en de Amsterdamse volkszanger.

Als Luciano Pavarotti in 1981 het Concertgebouw in Amsterdam aandoet, trekt operaliefhebber Willy Alberti de stoute schoenen aan om de door hem bewonderde zanger te ontmoeten. In die tijd verkocht Alberti albums van Pavarotti in zijn platenzaak. Na afloop in de kleedkamer vraagt hij Pavarotti die albums te signeren, omdat ze met handtekening van de meester zelf een stuk beter verkopen. Tijdens deze rendez-vous praten, lachen, drinken en zingen de mannen hun bekende hits voor en met elkaar. De gelijkenissen zijn frappant: beide zangers groeiden op in armoede en hadden een vader die hen de liefde voor muziek bijbracht.

In Alberti meets Pavarotti, een theaterconcert gebaseerd op een waargebeurde ontmoeting, zien en horen we twee emotionele zangers met een groot hart voor de opera en het levenslied. De première is donderdag 16 februari in Theater de Purmaryn.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda