Theater van de Lach stapt 21e eeuw in met Britse theaterhit

2 mei 2016, 14:03 - Redactie

Met The Play That Goes Wrong stapt het ‘Theater van de Lach’ de 21e eeuw in. De Britse theaterhit is de eerste co-productie van Bos Theaterproducties en het Vlaamse Theatertainment, die hiermee samen het gedachtegoed van John Lanting voortzetten. In de traditie die Lanting in de jaren 70 startte gaan beide producenten de komende jaren vernieuwende, komische theatervoorstellingen brengen.

Verantwoordelijkheid

John Lanting zette in 1970 de klucht als genre op de kaart. Zesentwintig jaar lang stond Lanting voor volle zalen, met meer dan 2 miljoen bezoekers in Nederland en België. Zijn ‘Theater van de Lach’ werd een instituut. Twintig jaar geleden, op 29 april 1996, speelde Lanting zijn laatste voorstelling in de Goudse Schouwburg.

De theatermaker is zeer verheugd dat zijn gedachtegoed voortleeft; “Een klucht is alleen goed als hij geloofwaardig gespeeld wordt. Ik geloof dat die verantwoordelijkheid bij Inge Bos en de Vlamingen in goeie handen is.”

The Play That Goes Wrong

Na succes op West End én op het Edinburgh Fringe Festival toert het stuk in het najaar van 2017 door de Nederlandse theaters. In de voorstelling probeert een amateurtoneelgezelschap haar uiterste best te doen om een serieus moordmysterie op de planken te brengen. Zoals de titel al doet vermoeden gaat dat niet vlekkeloos.

Première
12 oktober 2017
Dernière
19 januari 2018
Producent
Bos Theaterproducties
Meer over The Play That Goes WrongAnder nieuws over The Play That Goes Wrong
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda