Carré gaat ieder jaar een nieuwe Broadwayproductie naar Nederland brengen

17 februari 2016, 19:00 - Redactie
Carré gaat ieder jaar een nieuwe Broadwayproductie naar Nederland brengen

Carré wil ieder jaar, onder de noemer ‘Broadway aan de Amstel’ een nieuwe Broadwayproductie naar Nederland gaan brengen zo heeft het theater aangekondigd.

Ter ere daarvan plaatste directeur Madeleine van der Zwaan in aanwezigheid van burgemeester Eberhard van der Laan, het straatnaambord ‘Broadway’ voor het theater. Carré begint de nieuwe traditie dit jaar met de musical PIPPIN. De producties zijn steeds te zien in de originele vorm, met Amerikaanse cast en in het Engels.

Algemeen directeur Madeleine van der Zwaan: “Carré staat bekend om haar brede programmering. We streven ernaar artiesten en voorstellingen naar de Amstel te halen die het beste van het genre vertegenwoordigen. Daarom hebben wij besloten de komende jaren de meest toonaangevende producties van Broadway in Carré presenteren, zoals nu PIPPIN. Voor de beste musicals hoef je niet meer naar New York toe, want Broadway ligt nu aan de Amstel. Een nieuwe traditie!”

Burgemeester van Amsterdam Eberhard Van der Laan: “Nederlanders hebben ooit Nieuw Amsterdam, het latere New York gesticht. Fantastisch dat we nu een bruisend stukje van die stad terughalen naar Amsterdam.”

In 2015 bezochten 400.000 mensen Carré. De gemiddelde bezetting was over heel 2015 ruim 86%, de hoogste bezetting sinds de heropening na de verbouwing in 2004.

broadway_carre

Première
10 maart 2016
Dernière
10 april 2016
Meer over PIPPINAnder nieuws over PIPPIN
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda