The Young Ones speelt allerlaatste voorstelling in Zwolle

15 maart 2019, 10:43 - Redactie
The Young Ones speelt allerlaatste voorstelling in Zwolle

Op zaterdag 23 maart om 20.00 uur en zondag 24 maart om 15.00 uur speelt The Young Ones haar allerlaatste voorstelling TROOST.

Deze Young Ones Master voorstelling, die een week voor het definitieve sluiten van The Young Ones haar premiere beleeft in de theaterloods aan de Grote Voort, is de 98e en laatste productie die onder de vlag van The Young Ones wordt gemaakt in Zwolle. Na 10 prachtige jaren van theater maken sluit The Young Ones op 1 april definitief haar deuren en laat ze haar gedachtegoed na aan de nieuwe generatie theatermakers.

In TROOST kijken The young Ones nog één keer om, en nog één keer vooruit. In TROOST nemen we nog eenmaal de wapens ter hand, staan we nog eenmaal op, gaan we nog eenmaal de straten op om ons te roeren over alles wat ons beroert en ontroert. Zijn we nog eenmaal radicaal en spijbelen nog eenmaal voor het klimaat.

In TROOST spreken we ons nog eenmaal uit. Recht uit het hart, zonder meel in de mond. In TROOST rukken we ons los van narcisme, van bezig zijn met ons eigen leventje. In TROOST moedigen wij onszelf aan om op zoek te gaan naar bronnen die ons innerlijk voeden. Wat raakt ons, wat inspireert ons, waar trekken we ons aan op?

TROOST komt in allerlei gedaanten: in muziek, poëzie, literatuur, kunst, religie, liefde…… Zolang het de innerlijke dialoog maar op gang brengt. Alleen op die manier kunnen we onze eigen angsten en onzekerheden aanschouwen en de wereld rechtstreeks in de bek kijken.‘

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda