Terugkijken: Joop van den Ende in Volle Zalen

23 februari 2022, 13:22 - Redactie
Terugkijken: Joop van den Ende in Volle Zalen

Gisteravond was op NPO 2 een uniek portret te zien van Joop van den Ende in het programma Volle Zalen. De uitzending was ter ere van de 80ste verjaardag van Joop van den Ende, vandaag op 23 februari. Met Cornald Maas blikt hij terug op zijn leven en kijkt hij vooruit. Zijn echtgenote Janine en de kinderen Iris en Vincent komen eveneens aan het woord.

In het programma is er ruime aandacht voor zijn passie voor theater. Hoe hij ooit zelf, volkomen onverwacht, door de magie van het theater werd geraakt. Hoe hij, met dank aan mensen als Mary Dresselhuys, werd ‘opgevoed’ en smaak leerde ontwikkelen - in een wereld die hij van huis uit niet kende. Over wat toneel en kunst voor hem betekenen en zijn ambitie grote groepen mensen naar de schouwburg zalen te lokken.

Joop van den Ende heeft nog steeds een druk bezette agenda. Veel tijd steekt hij in zijn Foundation die kunst- en cultuurprojecten in brede zin financieel ondersteunt, met bijzondere aandacht voor nieuw jong talent. Nog altijd waaien er plannen in zijn hoofd voor nieuwe voorstellingen of raakt hij betrokken bij projecten van dochter Iris van den Ende, eveneens tv- en theaterproducent. Zij vroeg haar vader voor een adviserende rol bij de ontwikkeling van de musical Diana & Zonen toen ze in verwachting raakte.

Van den Ende is sinds vorig jaar grootvader van kleinzoon Liam. Het grootouderschap is vanzelfsprekend ook onderwerp van gesprek, evenals zijn vaderschap en de betekenis voor hem van zijn vrouw Janine. Omgekeerd spreken Janine en de kinderen Iris en Vincent onverbloemd over wat Joop als echtgenoot en vader voor hen betekent.

Volle Zalen kan hier worden teruggekeken.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda