STENT annuleert noodgedwongen Mees Kees Op Kamp, Murder Ballad en Willem Junior

10 juli 2022, 15:30 - Redactie
STENT annuleert noodgedwongen Mees Kees Op Kamp, Murder Ballad en Willem Junior

STENT Producties heeft zojuist in een verklaring laten weten dat de producties Mees Kees Op Kamp, Murder Ballad en Willem Junior volgend seizoen niet te zien zullen zijn in de theaters. De producent heeft een uitgebreide verklaring online geplaatst waarin wordt uitgelegd waarom de drie producties volgend seizoen niet te zien zullen zijn, deze verklaring lees je hieronder. Er zal later worden bekeken of de uitgestelde voorstellingen alsnog naar de theaters kunnen komen.

Mees Kees Op Kamp zou vanaf september dit jaar te zien door heel Nederland met onder andere Merijn Oerlemans en Mylène d’Anjou in de hoofdrollen. Murder Ballad zou vanaf volgend jaar april weer terug gaan keren in de Nederlandse theaters. De musical zou gaan spelen met een grotendeels nieuwe cast bestaande uit onder andere Bettina Holwerda, Renée van Wegberg, John Vooijs, Joey Schalker. Wat betreft Willem Junior gaan de geplande besloten voorstellingen nog wel door.

Afgelopen seizoen zijn wij, na twee seizoenen met Corona, vol kracht en positieve energie van start gegaan met vier prachtige tourproducties voor ogen. Producties bestaande uit een prachtige cast, crew en creatives die voor ons aan de slag gingen om de vier producties te doen slagen.

Met alle liefde en passie zijn wij als bedrijf de producties verder gaan ontwikkelen en produceren, zoals dat in een normale tijdspanne en hectiek van een productie produceren gebeurt. Tijdens deze periode vinden diverse meetings plaats waarbij wij overdracht/updates ontvangen over boekingen van de producties met daarbij praktische gegevens én financiële condities. Naast deze meetings was er sprake van wekelijks, soms dagelijks contact, waarover gesproken werd over het verloop van alle boekingen en de te nemen stappen in het ontwikkelproces van de voorstellingen en de daaraan hangende publiciteitsplannen. Uit de meetings kwam continue naar voren dat het er voor iedere productie dusdanig goed voor stond dat wij verder gingen met onze ontwikkelingen, auditieprocessen en marketing/publiciteit.

Ondanks deze meetings waarin het volledige vertrouwen is gewekt, hebben wij enkele weken geleden moeten constateren dat er aan een aantal verplichtingen buiten ons om niet is voldaan. Eén belangrijke constatering is dat de speellijsten niet juist waren.

We hebben meteen het rempedaal ingetrapt en hebben middels alle mogelijke manieren geprobeerd om rond de tafel te gaan, maar daar kwam helaas niets uit. Met man en macht is ook met andere partijen onderzocht of het eventueel mogelijk zou zijn om de producties tóch in seizoen 2022-2023 op verantwoorde wijze door te laten gaan, maar tevergeefs. Wij vinden dat vreselijk en het gaat ons echt aan het hart.

In het zicht van de stand van zaken is het dit theaterseizoen nog brengen van de producties Mees Kees Op Kamp, Murder Ballad (Nederland) en Murder Ballad (België) naar onze mening nu niet meer verantwoord, hoe graag wij dat wel zouden willen. Ook Willem Junior zal door deze omstandigheden nu niet als reguliere voorstelling in het theater te zien zijn. De productie zal gelukkig nog wel als schoolvoorstelling in het theater én op school te zien zijn met de cast van het afgelopen seizoen.

Als jong, klein én transparant productiehuis zijn wij diep geschokt door de ons overkomen gebeurtenissen. De situatie gaat verder dan alleen het ontbreken van een aantal boekingen. Wij betreuren deze situatie ten zeerste. In de eerste plaats voor al onze betrokken collega’s en ten tweede voor jullie als trouwe theaterliefhebber.

De komende periode zullen wij moeten gebruiken voor het nemen van juridische stappen en andere nodige maatregelen om er zorg voor te dragen dat wij als productiemaatschappij hier bovenop komen. Daarnaast hebben wij de tijd nodig om te onderzoeken of én wanneer de uitgestelde voorstellingen opnieuw naar de theaters kunnen komen.

Nogmaals, de geplande besloten voorstellingen van Willem Junior zullen doorgang vinden, evenals alle activiteiten die plaatsvinden binnen onze andere zusterbedrijven (STENT Casting en Uitzendingbijwonen.nl).

Wij willen aan iedereen vragen ons deze tijd te gunnen en verzekeren de bezoeker: STENT Producties keert terug naar de theaters!

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda