Start repetities Laat het licht aan van Throughout Productions

21 oktober 2021, 10:28 - Redactie
Start repetities Laat het licht aan van Throughout Productions

Deze week zijn in Amsterdam de repetities voor de depressiepreventie voorstelling Laat het licht aan van start gegaan. Jarno Korf, bekend van o.a. Peter Pan, en Hanneke Engels, bekend van o.a. Soldaat van Oranje, De Elephantman en The Musical Night, staan op de planken als Jarno & Emma. Nikki van Rossum speelt de rol van psycholoog. De regie is in handen van Herman Bolten.

In Laat het licht aan maken Voortgezet Onderwijs leerlingen kennis met het onderwerp depressie. De leerling komt erachter dat het verbergen van zelfs kleine problemen in zijn leven kan leiden tot somberheid. Hij gaat inzien dat het belangrijk is om over problemen te leren praten en hoe dat toe te passen in zijn eigen leven. In de voorstelling volgt de bezoeker het autobiografische verhaal van Jarno die op jonge leeftijd is misbruikt, hoe hij daardoor in een aantal depressies terecht is gekomen en hoe hij daar weer uit gekomen is.

Tijdens zijn depressies balanceert Jarno op het randje tussen leven en dood. Hij gaat op zoek naar antwoorden, die al in hem blijken te zitten. De kijker wordt meegenomen in zijn denkproces van toen en die van nu. Bij de rol van Emma (de moeder) zien we wat de impact kan zijn op de directe omgeving van iemand met een depressie. De zorg voor Jarno, de angst om hem kwijt te raken, de onmacht van niet weten hoe kan ze hem helpen? Hoe komt ze weer dichterbij hem en hoe vinden ze samen de weg naar de juiste hulp?

"Ik kan niet wachten om de voorstelling weer aan heel Nederland te kunnen laten zien. Al kunnen we er maar één iemand mee redden dan is dat het al meer dan waard" aldus Jarno.

Throughout Productions brengt met Laat het licht aan hun eerste productie in de “transformative edutainment”. Dat zijn producties die laagdrempelig zijn en een positieve blijvende impact hebben op het Mentaal Welzijn van jongeren en hun omgeving. Laat het licht aan is ontwikkeld in samenwerking met en goedgekeurd door 113 Zelfmoordpreventie.

Vanaf begin december start Laat het licht aan met spelen voor verschillende middelbare scholen door heel Nederland.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda