Stage Entertainment gaat reorganiseren en schrapt tot 250 banen

12 januari 2016, 21:46 - Redactie
Stage Entertainment gaat reorganiseren en schrapt tot 250 banen

Vandaag is duidelijk geworden dat Stage Entertainment 200 tot 250 banen zal gaan schrappen. Dit maakte Joop van den Ende vanmorgen bekend in het NOS Radio 1 Journaal. In totaal werken er 3000 mensen bij het bedrijf. Het nieuws komt vlak na het bericht over de onzekere toekomst van de Engelse afdeling van Stage Entertainment.

Stage Entertainment is in acht landen actief, hoeveel banen er gaan verdwijnen in Nederland is nog onduidelijk. "We proberen het bedrijf efficiënter en beter georganiseerd te krijgen, bij een snel groeiend familiebedrijf vergeet je nog wel eens om organisatorisch de lijnen strak te trekken." aldus Joop van den Ende. Vorig boekjaar werd er nog een verlies geleden van 19 miljoen euro door een aantal flops in Frankrijk en Groot-Brittannië. Een jaar eerder werd er nog 12 miljoen winst geboekt.

Afgelopen jaar kwam Stage Entertainment voor 60 procent in handen van investeringsmaatschappij CVC Capital, de overige 40 procent is nog altijd in handen van Joop van den Ende. CVC bekijkt nu "op alle vlakken" waar besparingen mogelijk zijn. Zo wil Stage Entertainment minder risico lopen met het maken van nieuwe producties en ook wordt er nagedacht om in eigen theaters niet alleen maar meer eigen producties te laten spelen. Verkoop van eigen theaters is niet aan de orde.

Bezoekers van de musicals zullen verder niets gaan merken van de besparingen. "Het is een reorganisatie achter de schermen, die ook bedoeld is om de ticketprijzen niet teveel te laten stijgen." aldus Joop van den Ende tegenover het NOS Radio 1 Journaal.

Bron: NOS.nl

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Efteling Musical
Locatie: Munttheater
Datum: 10-12-2023
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda