Audities: Stage Entertainment brengt Nederlandse versie van Pretty Woman

9 november 2022, 16:11 - Redactie
Audities: Stage Entertainment brengt Nederlandse versie van Pretty Woman

Stage Entertainment brengt volgend jaar een Nederlandse versie van de musical Pretty Woman. Dit blijkt uit een auditieoproep van de producent die eerder al de musical naar Hamburg bracht. De audities voor de musical zullen plaatsvinden in december dit jaar en in januari volgend jaar. Wanneer Pretty Woman precies in première zal gaan is op het moment van schrijven nog niet duidelijk.

De musical is gebaseerd de gelijknamige film uit de jaren negentig die gaat over een rijke zakenman die een prostituee inhuurt en verliefd op haar wordt. De hoofdrollen in de film werden gespeeld door met Richard Gere en Julia Roberts.

Pretty Woman the Musical met muziek van Bryan Adams en Jim Vallance ging op 16 augustus 2018 in première in het Nederlander Theatre op Broadway en speelde hier tot augustus 2019. In totaal werden er 27 try-outs gespeeld en 421 reguliere voorstellingen.

Audities

De auditieoproep voor de Nederlandse versie van de musical zie je hieronder. Inschrijven kan tot en met vrijdag 2 december via deze link. De audities vinden plaats tussen december en januari volgend jaar, de speelperiode zal zijn in het seizoen 2023/2024.

Vivian (speelleeftijd 20-30, Mezzo-sopraan)
Werkt als prostitué op Hollywood Boulevard, waar ze duidelijk niet thuis hoort. Ze is sexy, gevoelig, energiek en direct. Doet zich stoerder voor dan ze daadwerkelijk is en droomt van een beter leven.Sterke Pop stem, en goede mover.

Edward Lewis (speelleeftijd 40’er, Tenor)
Harde, charismatische, aantrekkelijke en succesvolle zakenman, vol zelfvertrouwen. Verbergt zijn emoties en daardoor onbereikbaar in de liefde, tot Vivian hem ontdooit. Sterke pop stem, en mover.

Kit (speelleeftijd 25-32, sopraan)
Een optimistische, grappige, en grof gebekte party girl. Survivor, zoekend naar een uitweg van haar ellendige bestaan. Oprechte vriendin van en voor Vivian. Ze in ontwapenend in haar directheid. Sterke pop stem, danser.

Happy Man/Mr Thompson/Mr Hollister (speelleeftijd 40-55, Tenor)
De dansende, zingende kameleon van de voorstelling, wisselend tussen Street guy, Stijve hotelmanager en charismatische shop manager. Gekke, spontane en charismatische straat verkoper, warm en vol ideeën. Als hotelmanager/shopmanager is hij stijlvol, beleefd, grappig modebewust en een etiquette expert. Sterke zanger, en sterke danser.

Stucky (speelleeftijd 40’ger)
Meedogenloze advocaat van Edward, doet alles om een deal te sluiten. Opscheppende control freak en geldwolf.

Ensemble
Voor het ensemble is de producent opzoek naar dynamische, energieke en sterke dansers/zanger/acteurs (V/M/X) die verschillende stijlen beheersen op zowel dans, acteer en zang gebied. Voor enkele plekken worden mensen gezocht die bekend zijn met opera repertoire.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda