Stadsschouwburg De Harmonie lanceert eigen app

2 juni 2017, 09:23 - Redactie
Stadsschouwburg De Harmonie lanceert eigen app

Stadschouwburg De Harmonie in Leeuwarden heeft tijdens de presentatie van de nieuwe Harmonie Agenda voor het nieuwe seizoen een nieuwe app gelanceerd. In het seizoen waarin Leeuwarden zich als Culturele Hoofdstad mag presenteren is het De Harmonie gelukt om de Harmonie Agenda interactief te maken.

Dankzij de app met de naam Harmonie+ is er een extra dimensie aan de agenda toegevoegd. Speciaal geselecteerde voorstellingen en evenementen in de agenda zijn met de Harmonie+ app te scannen waarna een previewfilmpje, geluidsfragment of speciale animatie (augmented reality) verschijnt.

De techniek van de Harmonie+ app maakt het voor iedereen mogelijk om in een handomdraai kennis te maken met voorstellingen die door de onbekende titel of foto wellicht niet meteen tot de verbeelding spreken. Het scannen van de geselecteerde voorstellingen werkt overigens niet alleen bij de Harmonie Agenda, maar ook op de posters en andere uitingen van de desbetreffende voorstelling.

De Harmonie is het eerste theater in Nederland dat de augmented reality techniek op deze wijze inzet. Onder andere OG3NE, Huub Stapel en Lenette van Dongen werkten mee aan verschillende video’s voor de Harmonie+ app. Updates in de app, met nieuwe clips zullen het gehele seizoen door volgen.

De Harmonie+ app is vanaf nu (gratis) te downloaden via de App Store en Play Store.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda