Spektakelmusical 40-45 vanaf volgend jaar te zien in Barneveld

17 februari 2023, 14:23 - Redactie
Spektakelmusical 40-45 vanaf volgend jaar te zien in Barneveld

De spektakelmusical 40-45 van Studio 100 zal vanaf september 2024 in Nederland te zien zijn. Het was Joop van den Ende die producent Gert Verhulst overtuigde om deze unieke voorstelling ook in ons land te spelen. Studio 100 is ervan overtuigd dat het verhaal van deze donkere periode absoluut verteld moet blijven worden en brengt daarom een aangepaste versie die zich in Rotterdam afspeelt.

De voorstelling zal te zien zijn in de Midden Nederland Hallen in Barneveld, het verhaal van de voorstelling speelt zich af in Rotterdam.

40-45 belooft een spectaculaire voorstelling te worden over vriendschap in tijden van oorlog en over wat polarisatie teweeg kan brengen tussen mensen. Het vernieuwende technische concept met rijdende tribunes zorgt ervoor dat de toeschouwers het verhaal op een intense manier zullen beleven.

De Tweede Wereldoorlog betekende voor ons land een zwarte bladzijde in de geschiedenis en heeft op een ingrijpende manier zijn stempel gedrukt op onze samenleving. Het is een tragedie die nooit vergeten mag worden.

Rijdende tribunes

Om het verhaal van 40-45 te vertellen werd een innovatief concept ontwikkeld met rijdende tribunes. Het publiek zit zowel letterlijk als figuurlijk midden in de voorstelling en dat zorgt ervoor dat je helemaal wordt meegezogen in het verhaal. Daarnaast passeert er ook een echte trein door de zaal, stort er een vliegtuig neer en zijn de toeschouwers te gast op een groot dansfeest met de swingende muziek uit de jaren ’40.

Meer dan 80 acteurs op de bühne zorgen voor een unieke voorstelling die omwille van technische hoogstandjes niet gespeeld kan worden in een regulier theater, maar enkel in een theaterhal die groot genoeg is om deze immense productie te kunnen huisvesten. Die is met de Midden Nederland Hallen in Barneveld gevonden.

Producenten

Gert Verhulst: “We zijn trots dat we de spektakelmusical 40-45 naar Nederland kunnen brengen. De Tweede Wereldoorlog heeft in vele huiskamers zijn sporen nagelaten en dat verhaal willen wij als Studio 100 dan ook blijven vertellen. Naast de donkere scènes brengen we ook, en misschien vooral, een boodschap van hoop.”

Joop van den Ende: “Studio 100 heeft met de spektakelmusical 40-45 in België een indrukwekkend statement afgegeven: een grootschalige, spectaculaire musical die artistiek een grote kwaliteit met zich meedraagt, en tegelijk de grote gevaren van het opkomende fascisme blootlegt. Bovendien is 40-45 uitgegroeid tot het grootste publiekssucces uit de Belgische theatergeschiedenis. Het is voor mij, als producent en als groot theaterliefhebber, een eer om de Nederlandse versie van deze productie te ondersteunen en sterk aan te bevelen.”

Timo Kruft, eigenaar Midden Nederland Hallen, “Ik kijk er enorm naar uit om de spektakelmusical 40-45 in de Midden Nederland Hallen te mogen ontvangen. Samen met Studio 100 schrijven we heel graag mee aan dit unieke verhaal.”

Audities

Vanaf vandaag kunnen acteurs zich inschrijven voor de audities van 40-45. Voor zowel de hoofdrollen als het ensemble zoekt Studio 100 Nederlands talent. De auditierondes vinden plaats in mei en juni in Amsterdam. Inschrijven kan via 40-45.nl/audities.

Première
21 september 2024
Dernière
N.N.B.
Producent
Studio 100
Meer over 40-45 de Musical Ander nieuws over 40-45 de Musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda