Speciale voorstelling De Nacht van Flipje met gebarentolken

20 november 2019, 16:34 - Redactie
Speciale voorstelling De Nacht van Flipje met gebarentolken

Op zondag 29 december is de laatste voorstelling van de musical De Nacht van Flipje te zien. Tijdens deze voorstelling zijn er in samenwerking met Theater met Tolk, een stichting die zich inspant om podiumkunst toegankelijk te maken voor een doof publiek, gebarentolken aanwezig, zodat ook doven en slechthorenden de familiemusical goed kunnen volgen.

Tijdens de laatste voorstelling, in een reeks van zes, zijn er twee gebarentolken aanwezig die de musical zullen vertalen voor doven en slechthorenden. De tolken zullen zich voorbereiden door het script en liedteksten door te nemen en de musical van tevoren te bezoeken. Ruud van Zuilen (Directeur van Cultuurbedrijf Tiel) is enthousiast over deze voorstelling: “We willen ervoor zorgen dat de familiemusical voor iedereen toegankelijk is. Door gebarentolken in te zetten, bieden we ook écht deze mogelijkheid. Om de beste zichtlijnen te garanderen, hebben we de juiste stoelen gereserveerd voor deze doelgroep.”

De hoofdrollen in De Nacht van Flipje worden vertolkt door onder anderen Alfred van den Heuvel, Alexandra Alphenaar en Theun Plantinga. De Nacht van Flipje wordt geproduceerd door en voor Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof in Tiel ter gelegenheid van haar 50-jarig jubileum, te zien van 20 december tot en met 29 december.

Première
20 december 2019
Dernière
29 december 2019
Producent
Homemade Productions
Meer over De Nacht van Flipje Ander nieuws over De Nacht van Flipje
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda