Songs for the Fallen is nieuwe productie van muziektheater proMITHEus

29 september 2016, 12:44 - Redactie
Songs for the Fallen is nieuwe productie van muziektheater proMITHEus

De volgende productie van proMITHEus krijgt alsmaar meer vorm en de rollen zijn ingevuld. Te zien in Vlaanderen volgend voorjaar. Muziektheater proMITHEus - Songs for the Fallen. Songs for the Fallen is na Thrill Me en Murder Ballad een nieuwe, alternatieve productie die muziektheater proMITHEus naar Vlaanderen brengt.

Deze keer een tragikomische, Australische musical over het buitengewone leven van Marie Duplessis. Het verhaal over een vrouw die van één zaak zeker was: brave meisjes maken geen geschiedenis. Als courtisane, party girl en leugenares werkt ze zich in het midden van de 19de eeuw op uit de armoede naar een beruchte vrouw.

Geschiedkundigen spreken over haar als de Diana van haar tijd, de prinses van het volk en de muze die de inspiratie vormde voor ‘La Traviata’ van Verdi, ‘La dame aux Camélias’ van Dumas en Baz Lurhmann’s Moulin Rouge.

Songs for the Fallen is een uitnodiging voor het decadente finale feestje van een vrouw die haar lot provoceerde en een natie bij de neus nam. “Jij bent het niet die te snel danst, het zijn de violen die te traag spelen…”

Voorstellingen vinden plaats op 10, 11 en 12 maart 2017 in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Op 30 en 31 maart 2017 in Leuven en op 22 april 2017 in de Beckettzaal van de Tinnenpot in Gent.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda