Sjoukje Hooymaayer weer op het podium in My Fair Lady

23 april 2018, 21:20 - Redactie
Sjoukje Hooymaayer weer op het podium in My Fair Lady
Foto: Roy Beusker

"Binnen de grenzen van wat mogelijk is" gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft. "Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan", zegt ze vandaag in een interview met De Telegraaf.

Hoewel Sjoukje Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling van de ziekte, stond ze afgelopen zondagavond weer op het podium in My Fair Lady als Mrs. Higgins, de moeder van Professor Higgins. "Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door." De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Sjoukje Hooymaayer heeft "nog wat plannetjes". "Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré." Daarna wil ze met het hele gezin een weekeind naar Italië. "Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig."

Bron: RTL Nieuws

Première
6 november 2017
Dernière
13 mei 2018
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over My Fair Lady (2017) Ander nieuws over My Fair Lady (2017)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda