Sjoerd van Schooten benoemd tot Productioneel Directeur Stage Entertainment

20 maart 2019, 11:34 - Redactie
Sjoerd van Schooten benoemd tot Productioneel Directeur Stage Entertainment

Sjoerd van Schooten treedt per 1 mei toe tot het directieteam van Stage Entertainment Nederland. Als Productioneel Directeur en Executive Producer wordt hij eindverantwoordelijk voor de productie van alle voorstellingen van Stage Entertainment Nederland. Hij volgt Barbara Wittebol op.

Sjoerd van Schooten was tot 2018 managing director van RTL Live Entertainment en is momenteel Head of Partnerships & Commercial Concepts bij AFC Ajax. Hij is geen onbekende binnen Stage Entertainment Nederland. Van 2006 tot 2014 vervulde hij ruim acht jaar lang diverse functies binnen het theaterbedrijf, de laatste jaren als gedelegeerd producent Arenashows & Special Projects. In deze functie was hij onder meer verantwoordelijk voor Holland Zingt Hazes in de Ziggo Dome.

Daarna maakte hij de overstap naar RTL Live Entertainment, waar hij als producent en managing director diverse live entertainment concepten ontwikkelde en produceerde, zoals GABBERS, Let’s Dance, The Christmas Show, GRAND en het locatietheater Ashtonia. In 2018 werd hij benoemd tot Head of Partnerships and Commercial Concepts bij AFC Ajax.

Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: "Ik ben buitengewoon blij met de komst van Sjoerd van Schooten naar Stage Entertainment. Wij zijn ervan overtuigd dat Sjoerd met zijn ruime ervaring en kennis van de live entertainment industrie de juiste persoon is om onze productie afdeling te gaan leiden. Hij kent alle facetten van het vak en heeft een indrukwekkende staat van dienst. Met Sjoerd van Schooten staat er straks een zeer ervaren en inspirerende executive producer aan het hoofd van onze productie afdeling. Ik kijk dan ook enorm uit naar onze samenwerking."

Sjoerd van Schooten: "Als Productioneel Directeur terugkeren bij Stage Entertainment Nederland, het bedrijf waar ik mij in het verleden professioneel gezien in belangrijke mate heb ontwikkeld, is een zeer aantrekkelijke en uitdagende vervolgstap in mijn carrière. De afgelopen jaren heb ik bij RTL Live Entertainment als managing director en producent een breed portfolio aan live-merken kunnen ontwikkelen en uiteenlopende producties kunnen maken. Die ervaring en creativiteit zet ik nu graag in om de rol van Executive Producer op eigen wijze in te vullen, nieuwe producties te ontwikkelen en bij te dragen aan de verdere groei van Stage Entertainment Nederland. Bij Ajax heb ik de afgelopen maanden gezien dat topsport en entertainment veel raakvlakken hebben en van elkaar kunnen leren, met de fan of het publiek als belangrijkste stakeholder. De topsportmentaliteit en de wil om het verschil te maken neem ik met mij mee in mijn nieuwe functie."

Het directieteam van Stage Entertainment Nederland bestaat per 1 mei 2019 uit Albert Verlinde (Algemeen Directeur), Gert-Jan van der Valk (Financieel Directeur), Eke Rog (Commercieel Directeur) en Sjoerd van Schooten (Productioneel Directeur).

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda