Sister Act keert volgend jaar terug op West End

12 juli 2019, 12:09 - Redactie
Sister Act keert volgend jaar terug op West End

De musical Sister Act zal volgend jaar terugkeren op West End als onderdeel van een tour door het Verenigd Koninkrijk.

Whoopi Goldberg die de rol van Deloris speelde in de gelijknamige film produceert de musical samen met Jamie Wilson. Het gaat om een bijgewerkte versie van de musical waarbij met name de rol van Deloris zal wijzigen. In de nieuwe versie zal Deloris ouder zijn, tot op heden was het karakter altijd rond de 23 jaar oud.

Duidelijk is al dat de rol van Deloris van Cartier zal worden gespeeld door de 45-jarige Brenda Edwards die in het Verenigd Koninkrijk in de halve van X-Factor stond en onder andere speelde in We Wil Rock You en Chicago. De rest van de cast zal later worden aangekondigd.

“Deloris is a big fun character with lots of personality! Brenda auditioned for this show when it first happened in the U.K. and didn't get the part because she was too old, so we've rectified that! Previous versions have had Deloris as a 23-year-old—but there are different stakes when you're older. You can be much more irreverent when you're older than you can be when you’re in your twenties and thirties. Time makes you funnier! I really am so thrilled Sister Act is coming back to the U.K. in 2020 with this new version.” aldus Whoopi Goldberg.

De productie zal voor het eerst te zien zijn op 21 april in Leicester en hier spelen tot 2 mei, wanneer Sister Act precies in Londen te zien zal zijn is nog niet bekend. Sister Act was in 2009 voor het eerst te zien op West End en tourde door het Verenigd Koninkrijk in 2011 en in 2016. In Nederland was Sister Act te zien van begin maart 2013 tot en met 10 augustus 2014. De rol van Deloris werd gespeeld door Carolina Dijkhuizen.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda