Simone Kleinsma gaat Annie M.G. Schmidt spelen in musical ‘Was getekend, Annie M.G.’

7 februari 2017, 19:28 - Redactie
Simone Kleinsma gaat Annie M.G. Schmidt spelen in musical ‘Was getekend, Annie M.G.’
Foto: Roy Beusker

Simone Kleinsma zal volgend seizoen de hoofdrol gaan spelen in een nieuwe musical over het leven van Annie M.G. Schmidt.

Dat de biografische musical van Stage Entertainment over Annie M.G. Schmidt er zou gaan komen was al duidelijk, de musical met als titel 'Was getekend, Annie M.G.' zal eind september in première gaan. Na de première zal de musical gaan reizen.

Annie M.G. Schmidt was een succesvol auteur van kinderboeken, tv-series en diverse musicals. Denk aan Jip en Janneke, Abeltje, Pluk van de Petteflet, Ja zuster, nee zuster, Wiplala, Heerlijk duurt het langst, Er valt een traan op de tompoes en Foxtrot.

Het script voor de musical is geschreven door Dick van den Heuvel, hij was eerder onder andere verantwoordelijk voor het script voor de musical over Ramses Shaffy. De omschrijving die Stage Entertainment eerder gaf voor de musical was als volgt:

Een paar dagen voor de première van haar nieuwe musical, raken Annie M.G. Schmidt en de cast tijdens de repetitie ingesneeuwd in een theater. Ze moeten de nacht noodgedwongen doorbrengen in een theater waar Annie het laatste, nog ontbrekende liedje probeert te schrijven. Gedurende die nacht raakt Annie in gesprek met een acteur uit de cast en beleeft ze flarden en momenten uit haar bewogen leven opnieuw.

Naast Simone Kleinsma zijn er op het moment van schrijven nog geen andere acteurs aangekondigd. Wel is al duidelijk dat de voorstelling een live orkest zal gaan krijgen.

Afgelopen seizoen was Simone nog te zien in een groot aantal theaters met haar eigen soloprogramma getiteld Simone!. Dit seizoen is Simone te zien in Musicals in Concert waarin ze ook een nummer uit de musical Heerlijk duurt het langst zingt.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda