Silbersee en de Toneelmakerij brengen eigentijdse versie van Mozarts Die Zauberflöte

3 oktober 2019, 10:18 - Redactie
Silbersee en de Toneelmakerij brengen eigentijdse versie van Mozarts Die Zauberflöte

Silbersee en de Toneelmakerij bundelen hun krachten en brengen een eigentijdse versie van het meesterwerk van Mozart waarin klassieke muziek, toneel, beatbox, spoken word en dans samenvloeien tot muziektheater voor de hele familie. Na de première op 20 oktober in Internationaal Theater Amsterdam gaat De Toverfluit tot en met januari 2020 op tournee door het hele land. De Toverfluit is dit jaar de kerstvoorstelling van Internationaal Theater Amsterdam en daar in de kerstvakantie twee weken te zien.

Wat zou er gebeuren als Mozart met een tijdmachine plotseling in het jaar 2019 terechtkomt? Hij ziet de nieuwe wereld: de veranderde maatschappij, maar ook de nieuwe muzikale middelen die hij tot zijn beschikking heeft. De makers halen De Toverfluit naar de 21ste eeuw. Pamina, een gewoon meisje uit het heden en Tamino, een gewone jongen uit de toekomst vinden elkaar ondanks de lichtjaren afstand tussen hen. Ze rebelleren tegen de volwassenen Zon en Nacht, die hun eigen belang doorlopend vooropstellen. Samen met de twee Papageno’s besluiten ze de oude orde achter zich te laten.

Muzikaal leider Romain Bischoff en regisseur Paul Knieriem zijn beiden wars van conventies. Knieriem: "De Toverfluit is een van de mooiste opera’s die ik ken. Maar als je je er echt in gaat verdiepen, is het ook een zeer complex verhaal. Wij hebben een sleutel gevonden waardoor dit werk ons ook nu nog een actueel verhaal kan vertellen. Juist voor een jong publiek."

Bischoff: "De noten van Mozart blijven het vertrekpunt, en de aria’s zullen herkenbaar aanwezig zijn. Maar het klankspectrum is volledig anders. Elektronica en invloeden uit de hedendaagse popmuziek spelen een belangrijke rol. En tussen de bekende stukken door, gaan de performers live aan de slag met het materiaal van Mozart."

De Toverfluit is van 19 oktober tot en met 26 januari volgend jaar te zien in Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Haarlem, Hasselt (B), Kerkrade, Leeuwarden, Maastricht, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De decembervoorstellingen in Internationaal Theater Amsterdam zijn extra feestelijk met randactiviteiten zoals een theatrale speurtocht voor de hele familie.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda